Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ



Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Μεγάλη Εκκλησιαστική Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Τετάρτη 20  Απριλίου 2016, την οποία διοργανώνει από ετών η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, προετοιμάζοντας και με αυτό τον τρόπο τούς πιστούς, για τα μεγάλα γεγονότα των Παθών και της Αναστάσεως του Χριστού.

Η εκδήλωση έγινε στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής. Προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου και έψαλλε  επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, εν είδει οδοιπορικού, ο Χορός Ψαλτών του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Ευβοίας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Μουσικής κ. Γεωργίου Γερογιάννη.

Κύριος ομιλητής της Εκδηλώσεως ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος πραγματεύθηκε επίκαιρη ομιλία με υπέροχα θεολογικά νοήματα και θέμα: «Η ΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΜΕΜΨΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΠΑΘΟΥΣ». Ο π. Δαμασκηνός στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στην αρετή της αυτομεμψίας, με οδηγό την φράση από την ευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου «δώρησαί μοι το οράν τα εμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον αδελφόν μου».

Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε αναλόγως για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Και αυτή η εκδήλωση μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως στους 97,7 fm.

Δεν υπάρχουν σχόλια: